SLBS.dk opskrifter

Table of Contents

SLBS.dk

Opskrifter

Kyllingegryde

  • Ingrediencer
    8   Kyllingeoverlår
    4 spsk. Rapsolie
        Salt
        Peber
    2 fed Hvidløg
    1   Løg
    6   Tomater
    3   Store gulerødder
    3 kviste Frisk rosmarin
    1   Citron
    0.6 l. Hønseboulllion

    Tilbehør: Groft brød, ris eller pasta.

  • Tilberedning
    • Kyllingelår

      Dup kyllingelårene tørre med køkkenrulle. Brun dem i gryden med rapsolie, salt og peder - lægges til side efterhånden som de er brunet.

    • Hvidløg og løg

      Pil dem og hak dem i tern. Kom dem i gryden med olie og 2 kviste rosmarin. Steg i 1 minut.

    • Kylling m.v. i

      Tilsæt citronsaft, boulion og hvidvin, og kom kyllingestykkerne i gryden. Kog retten op, og lad den derefter simre med låg på i 30-40 min.

    • Tomater og gullerødder (kan gøres før)

      Skyl tomaterne, halver dem og fjern kernerne med en ske (så kun skallen er tilbage). Del tomaterne i både. Skræl gulerødder, halver dem på langs, og snit dem i skiver.

    • 2 min. kogning før servering

      Til sidst puttes tomat og gulerødsstykker i gryden og kog det hele i ca. 2 min.

    • Pynt

      Pynt retten med frisk rosmarin.

Amerikanske pandekager

Ca. 20 stk.

  • Ingrediencer
    5 dl. mel
    5 dl. mælk
    2   æg
    2 spsk. sukker
    1 knivspids salt
    tsk. bagepulver
    4 spsk. smeltet smør